abonneren

Microsoft verbetert Windows Genuine Advantage

Microsoft heeft minutieus zijn beleid en procedures betreffende zijn Windows Genuine Advantage licentieapplicatie onder de loep genomen. De softwaregigant wil voor eens en altijd alle foutjes in de software die in het verleden voor problemen hebben gezorgd er uit halen.Windows Genuine Advantage (WGA) is bedoeld om softwarepiraterij tegen te gaan. De applicatie controleert of de Windows-versie op de computer van een gebruiker legaal is.

Op zijn weblog schrijft Alex Kochis, senior-productmanager bij Microsofts Windows Genuine Advantage Group, dat zijn WGA-team de applicatie grondig bestudeert om alle fouten er uit te halen. Toekomstige versies moeten efficiënter zijn en niet voor problemen zorgen bij mensen die een legale versie van Windows gebruiken. Sinds de lancering in 2005 heeft de applicatie voor veel frustratie bij gebruikers gezorgd waardoor het imago van Microsoft bij zijn klanten en partners is verslechterd.

Het WGA-team heeft de manier waarop het updates uitrolt naar de back-endservers verandert en de infrastructuur aangepast waarop de applicatie is gebouwd. Microsoft gaat applicaties waarmee gebruikers kunnen zien of hun Windows-versie legaal is, en indien dit niet zo is direct kunnen registeren, sneller beschikbaar maken voor zijn klanten. Hierdoor kunnen gebruikers die per ongeluk een illegale versie van Windows hebben gekocht deze snel en gemakkelijk legaal maken.

"We willen het vertrouwen dat gebruikers hebben in WGA verbeteren door dit vertrouwen elke dag te verdienen," aldus Kochis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord