abonneren

Microsoft verbetert Live Book Search

Microsoft verbetert zijn Live Search Books zodat gebruikers beter naar, en door, auteursrechtelijk beschermde boeken kunnen zoeken.
Microsoft hoopt met de verbeterde zoekdienst advertentie-inkomsten bij Google weg te snoepen.

Live Search Books toont een teller waarop de gebruiker kan zien door hoeveel pagina's in het online boek hij nog kan bladeren. Ook het zoeken door de boeken is verbeterd. Op een voorbeeldscherm kan de gebruiker de omslag van het boek zien, een samenvatting van het boek en de inhoudsopgave. De boekendienst toont ook links naar online boekenwinkels waar de gebruiker het boek kan kopen.

Microsoft heeft voor de verbetering van Live Search Books de toestemming gekregen van tientallen uitgevers waaronder Cambridge University Press, McGraw-Hill Cos en Simon & Schuster om hun boeken te gebruiken. Enkele maanden geleden viel Microsoft Google aan over de nogal 'zorgeloze' manier waarop Google's Book Search boeken waarop auteursrecht zit probeert te beschermen. Microsoft denkt dat Google's ambitieuze plan om miljoen boeken in te scannen en openbaar te maken via zijn online zoekmachine zonder eerst toestemming te vragen aan de copyrighthouders ervoor zal zorgen dat Google op grote schaal het auteursrecht zal schenden.

Microsofts Live Search Books is onderdeel van zijn ‘Live'-platform van online-diensten. Microsofts Live-platform moet een belangrijke concurrent worden voor Google's online diensten. Beide bedrijven willen online voornamelijk via advertenties op hun webdiensten geld verdienen.

Website: books.live.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie