abonneren

Microsoft verbant 1 miljoen spelers van Xbox Live

Microsoft heeft deze week één miljoen gebruikers van Xbox Live de toegang tot deze online dienst ontzegt. Volgens een rapport in Information Week is dat gebeurd omdat deze Xbox gebruikers hun Xbox hebben gemodificeerd om illegale versies van spellen te kunnen spelen.Deze week is de nieuwste versie van het spel Call of Duty verschenen. Waarschijnlijk omdat er illegale versies van dit spel op downloadsites verschenen hebben de ontwikkelaars van het spel Microsoft gestimuleerd de illegalen in de ban te doen.

De Xbox360 consoles zijn voorzien van drm-technologie (digital rights management). Dit is bedoeld om illegale software te ontdekken. Sommige Xboxgebruikers hebben hun Xbox echter succesvol gemodificeerd zodat ze de drm-bescherming kunnen omzeilen.

Wie van Xbox Live wordt geweerd kan nog steeds spellen offline. Het is niet duidelijk of Microsoft de spelers die van Xbox Live zijn geschopt later weer wel toegang krijgen.

In een reactie zegt Microsoft dat ze er alles aan zullen doen om de 20 miljoen Xbox Live spelers een veilige betrouwbare spelomgeving te bieden. Alle Xbox Live gebruikers zouden moeten weten dat piraterij illegaal is. Het modificeren van de Xbox is in strijd met de gebruikersovereenkomst en sluit het recht op garantie uit. Ook leidt het dus tot een "ban" van Xbox Live. Wie een legale versie van Modern Warfare 2 koopt en het speelt op een ongemodificeerde Xbox360 loopt geen enkel risico.

De ban van Xbox Live geldt voor de Xbox Live dienst als geheel. Niet alleen voor een specifiek spel. De duur van is afhankelijk van de ernst van de schending van de gebruiksovereenkomst, een dag, week of permanent.

Bron: Cnet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: