abonneren

Microsoft verandert 'Live Mail' in 'Live Hotmail'

Er schijnt nog al wat verwarring te zijn over Microsofts nieuwe AJAX-webmaildienst Live Mail. Veel gebruikers van Microsofts oude webmaildienst Hotmail snappen niet dat Live Mail de opvolger is en stappen daarom niet massaal over.
Met een naamsverandering wil Microsoft de overstap minder eng maken.Om de overstap soepeler te maken heeft Microsoft al ingesteld dat Hotmail-gebruikers die overstappen naar Live Mail standaard de Hotmail-interface krijgen. Nu heeft Microsoft besloten om ook de naam te veranderen.

Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat Hotmail-gebruikers zeer loyaal zijn aan de webdienst en dat ze in de war gebracht zijn door de naamsverandering. Door Windows Live Mail te veranderen in Windows Live Hotmail wil Microsoft aan Hotmail-gebruikers duidelijk maken dat ze niet bang hoeven voor de overstap.


"
We zijn bezig met de voorbereidingen voor de eindversie van onze nieuwe webdienst en we zien hoe belangrijk het is dat onze 260 miljoen Hotmail-gebruikers soepel en gemakkelijk overstappen naar de nieuwe dienst”, aldus Windows Live Hotmail senior-productmanager Richard Sim. “We hopen dat Hotmail-gebruikers het als een positieve verandering zien.”

Maar het lijkt er op dat de naamsverandering juist alleen maar meer verwarring veroorzaakt. Dave K, een ervaren Hotmail-gebruiker, zegt: “Ik snap het idee van loyaliteit. Maar dit is een nieuw systeem en een nieuwe dienst. Waarom zou je de gebruiker in de war brengen door twee namen van verschillende systemen samen te voegen. Een nieuwe start maken moet niet gezien worden als iets negatiefs maar als een manier om weer fris te beginnen en nieuwe klanten aan te trekken.”

Andere gebruikers vragen zich af wat de consequenties zijn van de naamsverandering voor Windows Live Mail Desktop. Men hoopt dat de Windows-applicatie niet omgedoopt wordt in Windows Live Hotmail Desktop Mail.

Kort geleden bracht Microsoft Miletone 9 uit van Windows Live Hotmail, maar het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het nieuwe systeem Hotmail vervangt. Concurrenten als Google, Yahoo en AOL zetten grote druk op Microsoft en de softwaregigant is huiverig om grote veranderingen – zelfs wanneer het gaat om de verbetering van bestaande functionaliteiten - door te voeren om te voorkomen dat bestaande Hotmail-gebruikers huiverig worden voor de overstap.


Meer informatie: Richard Sims "We heard you loud and clear"

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: