abonneren

Microsoft vecht terug tegen Vista-piraten

Microsoft is de strijd aangegaan met criminelen die proberen gekraakte versies van Windows Vista te verspreiden. De softwaregigant heeft een update uitgebracht die door bestanden van de bètaversie en de eindversie te mixen, kan zien of de kopie het activeringssysteem probeert te omzeilen.Wanneer de update ziet dat het een illegale kopie is, krijgt de gebruiker een mededeling te zien waarin staat dat hij dertig dagen de tijd heeft om de software te activeren. Na die periode zal het besturingssysteem in de ‘reduced functionality'-modus gaan.

Volgens een woordvoerder van Microsoft is de update gemaakt om een specifieke gekraakte versie van Windows Vista te detecteren. Leden van Microsofts ‘Windows Genuine Advantage'-team hebben deze gekraakte versie liefkozend ‘Frankenbuild' genoemd.

Microsoft hoopt dat de update ervoor zal zorgen dat enerzijds criminelen doorkrijgen dat Microsoft serieus is wanneer het aankomt op de bestrijding van softwarepiraterij en dat het kraken van Vista serieuze consequenties met zich meebrengt en anderzijds dat gebruikers aangemoedigd worden om te controleren of ze wel een legale versie van het nieuwe besturingssysteem hebben aangeschaft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie