abonneren

Microsoft: 'Upgrade Internet Explorer ook als je het nooit gebruikt'

Verouderde versies van Internet Explorer zijn ook een veiligheidsrisico wanneer je de browser verder nooit gebruikt, zo waarschuwt Microsoft. Daarom is het verstandig om ook in dat geval Internet Explorer 11 te installeren.

Internet Explorer zit diep in het besturingssysteem gebakken, waardoor IE niet alleen een los programma is maar ook nauw samenwerkt met andere componenten op de computer.
 

Browserkeuze

Die diepe integratie gaat zo ver dat Microsoft er een paar jaar geleden door onder vuur kwam te liggen. Het bedrijf moest toen van allerlei waakhonden verplicht een keuzescherm tonen aan gebruikers waarin die hun browser zelf konden kiezen.
 

Cross-componenten

Maar nog steeds zit Internet Explorer erg vast in Windows. Zo erg zelfs, dat bepaalde onderdelen van de browser worden gebruikt door andere onderdelen en programma's.
 

Onverstandig

Nu Microsoft echter stopt met de ondersteuning van IE's ouder dan 11, zegt het bedrijf dat het niet meer verstandig is de oudere browsers nog te gebruiken. Mocht daar een lek in worden ontdekt, dan kan dat ook worden uitgebuit als je IE niet eens gebruikt.

Het is moeilijk te zeggen of Microsoft écht je veiligheid niet kan garanderen, of dat het stiekem toch hoopt dat gebruikers alsnog overstappen vanaf Chrome of Firefox.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ie 11, Internet Explorer, Ie