abonneren

Microsoft trekt Windows XP SP3 weer in

Foutje, bedankt: Microsoft heeft daags na het beschikbaar stellen van Service Pack 3 voor Windows XP, het pakket uit Windows Update gegooid. De reden? SP3 breekt een onderdeel van Windows XP, genaamd het Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS).Hoewel het Microsoft Dynamics Retail Management System alleen gebruikt wordt door kleine en middelgrote bedrijven, en zelfs daar slechts sporadisch, vindt Microsoft de bug groot genoeg om het service pack niet automatisch uit te rollen.
Microsoft is aan het uitzoeken of ze via Windows Update kunnen bepalen of het RMS-component gebruikt wordt op het doelsysteem en op die manier systemen uit te sluiten van de SP3-upgrade. Een tijdsschema hiervoor is nog niet bekend.

Overigens zit de RMS-bug ook in het nieuwe Service Pack 1 voor Windows Vista, maar om onduidelijke redenen heeft Microsoft hier de beslissing genomen het pakket niet uit Windows Update te halen. SP1 voor Vista zal dus gewoon via Windows Update te downloaden zijn. Wel waarschuwt Microsoft gebruikers van RMS ervoor Vista SP1 niet te installeren.

Wie thuis Windows XP gebruikt en toch graag wil upgraden naar Service Pack 3: handmatig downloaden via de Microsoft-site behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie