abonneren

Microsoft treedt op tegen Longhorn-project

Een groep enthousiaste ontwikkelaars die een aangepaste versie van Longhorn wilde uitbrengen, is teruggefloten door Microsoft. De ontwikkelaars waren het 'Longhorn Reloaded'-project begonnen om een aantal functies dat Microsoft uit Vista had verwijderd om de release te versnellen weer terug te brengen.Longhorn Reloaded was gebaseerd op Longhorn build 4074.
Deze release was in 2004 tijdens de WinHEC-conferentie beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Eind mei sprak Microsoft-insider Mary Jo Foley met ontwikkelaars achter het project en toen hadden ze nog niets vernomen van advocaten van Microsoft. De ontwikkelaars dachten dat ze niets te vrezen hadden van Microsoft omdat Longhorn door Microsoft wordt gezien als abandonware.

De reden dat Microsofts advocaten nog geen contact hadden opgenomen met de ontwikkelaars was echter omdat Microsoft niet bekend was met het ‘Longhorn Reloaded'-project. Toen Microsoft wel van het project hoorde, duurde het niet lang voordat het een ‘cease and desist'-brief aan de projectleden stuurde.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures