abonneren

Microsoft treedt hard op tegen illegale Vista-versies

Windows Vista zal het moeilijker gaan maken voor piraten: als het besturingssysteem niet binnen 30 dagen geactiveerd wordt, dan worden de functies van het besturingssysteem flink beperkt. Waarschijnlijk komt er hiermee ook een einde aan het gebruik van 'corporate' volume-keys.Het initiatief van Microsoft heet het Software Protection Program. De eerste stap is het uitschakelen van bepaalde functies van Vista totdat Microsoft het besturingssysteem als 'genuine' aanmerkt.
Zo kunnen ongelicenseerde versies van Vista geen gebruik maken van de Aero-interface en ReadyBoost, de techniek om een flashdrive als extra computergeheugen te gebruiken. Ook zal Windows Defender zijn werk niet meer goed doen en Windows Update is niet te gebruiken. Een watermerk op het bureaublad laat een duidelijke melding zien dat de software niet als legaal is aangemerkt.

De belangrijkste verandering die het Software Protection Program met zich meebrengt zit in het activatieproces. In Windows XP kon gebruik gemaakt worden van een corporate key die slechts éénmalig geactiveerd hoefde te worden om vervolgens altijd te blijven werken zonder activatie. In Vista is deze authorisatie niet permanent meer. Wanneer een nieuwe Windows Vista-installatie gedetecteerd wordt die dezelfde key gebruikt, dan moet deze Windows-versie opnieuw geactiveerd worden.

Op dit moment wordt het Software Protection Program toegepast in Vista, maar Microsoft is van plan dezelfde tactiek de komende jaren te hanteren voor zijn andere producten.

Bron: BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord