abonneren

Microsoft toont video's van tevreden Vista-gebruikers

Microsoft gebruikt de positieve videoboodschappen van mensen die deelnamen aan het ‘Mojave Experiment' om aan te tonen dat Vista niet slecht is maar dat veel mensen bevooroordeeld zijn.Veel gebruikers hebben zoveel negatieve berichten over het nieuwe OS gelezen dat ze automatisch er van uitgaan dat het OS slecht is. Microsoft heeft een test gedaan waarbij proefpersonenhet nieuwe besturingssysteem Mojave mochten testen. De proefpersonen wisten niet dat het OS gewoon Windows Vista was. De proefpersonen waren voor de test negatief over Vista maar ze waren positief over Mojave.


De proefpersonen in het ‘Mojave Experiment' bestonden uit Mac-, Linux- en Windows-gebruikers. Microsoft wilde met het experiment een beter inzicht krijgen in de reacties van consumenten op Windows Vista wanneer ze niet weten dat ze Vista gebruiken. Het experiment werd gedurende drie dagen gehouden. De proefpersonen kregen een 10-minuten durende videodemo te zien van Microsofts "aankomende besturingssysteem Mojave".

Uit een ander onderzoek van Microsoft blijkt dat 89 procent van de Vista-gebruikers tevreden is over het OS en 83 procent raadt vrienden, familie en collega's aan om over te stappen. De twee onderzoeken zijn niet gerelateerd aan elkaar.

De demoversie van Vista draaide op een HP Pavilion DV 2000 met 2GB aan RAM.


Website: http://www.mojaveexperiment.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: