abonneren

Microsoft toont realistische Hololens-demo

Microsoft heeft een nieuwe tech-demo van de Hololens getoond, waarin het bedrijf een veel realistischere ervaring van de slimme bril toont. In de video is onder andere te zien hoe de bril kan worden gebruikt voor werk in een universiteit.
De video laat enkele nieuwe toepassingen zien van de Hololens, Microsoft slimme augmented - en virtual reality-bril die in oktober vorig jaar werd getoond. Met de bril, die draait op Windows 10, kan een gebruiker beelden over de 'echte wereld' heen projecteren.

Anatomiehologram

In de video is onder andere te zien hoe studenten van een universiteit hologrammen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld om meer te leren over het menselijk lichaam. Zo laat Microsoft zien dat de bril wordt gebruikt om een menselijk skelet te tonen, waar je helemaal omheen kunt lopen.

Ook is het straks met mogelijk zulke hologrammen te bedienen met handgebaren. Zo is een voorwerp om te draaien of uit elkaar te trekken.Realistische weergave

Opvallend is vooral hoe realistischer de beelden eruit zien. In een eerdere tech-demo liet het bedrijf nog overweldigende beelden zien die er niet erg authentiek uitzagen. Het ging daarbij ook nog om een eerste indruk. Een dergelijke demo werd ook ooit getoond van bijvoorbeeld de Google Glass, maar die bleek in de praktijk een stuk minder spannend te zijn dat de eerste beelden wilden doen geloven.

Wetenschap

Microsoft wil de Hololens voor veel professionele toepassingen gaan gebruike1n. Daarvoor heeft het bedrijf ook al een grote beurs beschikbaar gemaakt van enkele miljoenen, waarmee onderzoekers wetenschappelijke toepassingen kunnen bedenken voor de bril.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: augmented reality

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord