abonneren

Microsoft toont hardware voor zijn webphone-software

Microsoft toont deze week voor het eerst de telefoons, headsets en andere hardware die samen met Microsofts webphone-software de strijd moet aangaan met de traditionele kantoortelefoon.
Microsofts nieuwe telefoontechnologie combineert e-mail, instant-messaging en VoIP in één systeem.

Voor zijn nieuwe telefoontechnologie werkt Microsoft samen met negen grote technologiebedrijven waaronder Samsung, LG-Nortel en NEC. Microsoft verwacht dat online telefoonsystemen in de komende drie jaar uit zullen groeien tot belangrijke concurrenten voor de huidige telefoontechnologie en dat ze miljarden aan omzet gaan opleveren.

In plaats van aparte systemen voor telefonie, e-mail en instant-messaging combineert Microsofts alles in één systeem. De nieuwe technologie maakt gebruik van internetnetwerken en Microsofts Office Communicator-software.

De hardware die Microsoft voor zijn nieuwe telefoonsoftware uitbrengt zijn onder andere een internetprotocol-telefoon van NEC die door middel van USB verbonden wordt met de computer, en een Bluetooth-headset van LG-Nortel die een draadloze verbinding kan maken met Microsofts Office-software.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures