Microsoft toont eerste testversie Exchange Server 2010

Microsoft lanceert vandaag de nieuwe testversie van zijn Exchange Server. De technologie wordt door bijna 65 procent van alle bedrijven wereldwijd gebruikt voor hun e-mailverkeer.De publieke testserie van Exchange Server 2010 is de eerste van eenlichtingnieuwe upgrades die Microsoft voor een aantal van zijn veelgebruikte programma's uitbrengt. Microsoft is zich aan het voorbereiden voor de lancering van de volgende versie van zijn meest succesvolle en winstgevende applicatie; Microsoft Office.

Microsoft is bezig steeds meer functies in de "cloud" onder te brengen. De softwaregigant wil met deze stap de concurrentiestrijd met Google intensiveren. Exchange Server 2010 kan ook dienst doen als een online e-maildienst. Deze optie is handig voor bedrijven die kosten willen besparen op hardware en ondersteuning. Voor gebruikers biedt Exchange Server 2010 een aantal nieuwe innovaties, waaronder de mogelijkheid om een stroom e-mailberichten op "mute" te zetten of uit conversaties te stappen waar de gebruiker niet in is geïnteresseerd.

Exchange Server 2010 geeft tips aan gebruikers hoe ze kunnen voorkomen dat ze genante e-mailberichten versturen of hun tijd verdoen. De software waarschuwt een gebruiker wanneer hij een bericht aan een grote groep ontvangers wil sturen of naar mensen buiten het bedrijf. Microsoft hoopt dat het nieuwe waarschuwingssysteem ervoor zorgt dat er minder informatie uitlekt en minder onnodige berichten verstuurd worden. Exchange Server 2010 kan ook ingesproken boodschappen omzetten naar tekst.

Microsoft is van plan om Exchange Server 2010 in de tweede helft van dit jaar publiekelijk uit te rollen. Microsofts Office 2010 wordt in de eerste helft van volgend jaar verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: