abonneren

Microsoft toont de toekomst op TechFest

Als u warm wordt van nieuwe algoritmes en altijd al uw e-mail in de vorm van een strandbal wilde zien, dan heeft Microsoft een mooie toekomst voor u in petto.Tijdens Microsofts TechFest kunnen ontwikkelaars en onderzoekers die werkzaam zijn bij de zes onderzoekslaboratoria van Microsoftnieuwe concepten en technologieën presenteren aan hun collega's op het hoofdkantoor. De nieuwe concepten hoeven niet winstgevend of commercieel haalbaar te zijn.

Onderzoekers presenteerden onder andere een nieuwe multisite-zoekdienst met de codenaam Viveri. De zoekdienst is voorbij de conceptfase wordt deze zomer gelanceerd. De onderzoeksteams die hebben gewerkt aan Microsofts Surface en Sphere demonstreerden een "omnidirectional projector". De projector kan de gebaren van een gebruiker die in een koepelvormig vertrek staat aflezen en een driedimensionaal beeld om hem heen projecteren. Het is bijna alsof u in een reusachtige, interactieve sneeuwbol staat.

Op de TechFest waren vooral driedimensionale interfaces - veel gebaseerd op Microsofts Surface - en sociale netwerken populair. Onderzoekers presenteerden onder andere een locatiegebaseerde sociale netwerkdienst, een sociale netwerkdienst voor het delen van bestanden en een e-mailclient die zich gedraagt als een sociaal netwerk. De "sociale e-mailclient" deelt uw inbox in op basis van de relatie die u hebt met uw contactpersonen. Familie, collega's en goede vrienden staan in het midden van de "bal" en vage kennissen staan langs de buitenste rand (zie afbeelding).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: