abonneren

Microsoft toch weer geïnteresseerd in Yahoo

Microsoft wil een nieuwe poging doen om Yahoo over te nemen indien het aandeelhouder Carl Icahn lukt om het huidige bestuur van Yahoo te vervangen.Indien de aandeelhouders een nieuwe raad van bestuur kiezen - eentje die welwillend staat tegenover een overname door Microsoft - dan zal de softwaregigant direct de onderhandelingen opstarten. Microsoft maakte dit bekend nadat Steve Ballmer en Carl Icahn met elkaar over de overname hadden gesproken. De twee hadden nog niet eerder met elkaar gesproken.

Ballmer liet Icahn weten dat hij bezorgd is dat het huidige bestuur van Yahoo het bedrijf express slecht gaat managen wanneer Microsoft een nieuwe overnamepoging doet. Het kan meer dan negen maanden duren voordat de Amerikaanse overheid toestemming geeft voor een overname. Microsoft wil alleen een nieuwe overnamepoging doen wanneer het zeker is dat er in de tussentijd goed voor Yahoo wordt gezorgd.

Het huidige bestuur van Yahoo laat weten dat het open staat voor nieuwe onderhandelingen. Het bestuur denkt echter niet dat de uitkomst in het belang is van beide bedrijven. Yahoo onderhandelt op dit moment met America Online om inniger te gaan samenwerken. Recentelijk heeft Yahoo een advertentiedeal gesloten met Google.

Icahn is druk bezig om mensen te vinden die het mogelijke nieuwe bestuur van Yahoo willen vormen. Nu het duidelijk is dat Microsoft een nieuwe overnamepoging wil doen, is de kans groter geworden dat aandeelhouders tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 1 augustus instemmen met de verkiezing voor een nieuw bestuur.

Details over een nieuwe overnamepoging, zoals de hoogte van een nieuw bod, zijn door beide partijen nog niet bekendgemaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord