abonneren

Microsoft test Office-abonnement

Microsoft test een nieuwe manier om Windows Office-pakket aan de man te brengen. De softwaregigant denkt er over na om Office als abonnement te verkopen. Een abonnee krijgt dan tevens beveiligingssoftware en toegang tot een aantal webdiensten.Afgelopen vrijdag is Microsoft gestart met het nieuwe testprogramma "Albany". Consumenten kunnen Office 2007 downloaden en installeren en vervolgens een abonnement. Het abonnement moet het gebruikelijke licentiemodel vervangen.

Abonnees krijgen behalve Windows Office 2007 ook Windows Live OneCare en toegang tot een aantal online diensten zoals Windows Live Mail en Office Live Workspace. Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel een abonnement op "Albany" zal kosten en hoe het programma uitgerold gaat worden.

Microsoft voelt de hete adem van Google en startups als Zoho in zijn nek. Google en ZoHo bieden vergelijkbare kantoorapplicaties als Windows Office aan, alleen in de browser in plaats van op de desktop en gratis in plaats van betaald.

Microsoft laat weten dat "Albany" een extra dienst is en dat het niet de manier verandert waarop het software verkoopt. Microsoft verwacht dat de meeste gebruikers liever en eeuwigdurende licentie voor Windows Office 2007 willen afnemen dan een abonnement op software nemen.


Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: