abonneren

Microsoft tegen Jobs: "Stop met zeuren"

Microsofts Brad Smith heeft tegen Apple-baas Steve Jobs gezegd dat hij niet zo moet zeuren. Volgens Smith is het niet de schuld van de muziekindustrie dat Apple niet elke iPod verkoopt dat het bedrijf uitbrengt.

Steve Jobs zorgde voor nogal wat opschudding toen hij muziekbedrijven verzocht om geen gebruik meer te maken van beveiligingssoftware als DRM. Muziekbedrijven willen voorkomen dat muziek die online wordt verkocht op verschillende muziekspelers kan worden afgespeeld. Smith ziet dat het goed gaat met Apple, terwijl het slecht gaat met de muziekindustrie. Hij snapt daarom ook niet waar Jobs het lef vandaan haalt om de muziekindustrie de schuld te geven dat niet elke iPod-variant een succes is.

Smith vindt dat muziekbedrijven het recht hebben om aan een distributeur als Apple te vertellen hoe hun producten verkocht moeten worden. Het is arrogant van Jobs om te denken dat Apple zelf kan uitmaken hoe het de muziek verkoopt. Smith zou ook graag zien dat muziekbedrijven geen beveiligingssoftware meer zouden gebruiken. Dit zou er waarschijnlijk voor zorgen dat Microsofts Zune-mediapeler beter wordt verkocht. Smith gaat echter niet zo ver dat hij muziekbedrijven de schuld geeft dat de verkoop van de Zune achter blijft bij Microsofts verwachtingen.


Bron: australianit.news.com.au

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: