abonneren

Microsoft superpatch voor XP-gebruikers

Met een 'superpatch' probeert Microsoft Windows XP-gebruikers voldoende veiligheid te geven voor hun systemen. Helaas bevat het nieuwe lapmiddel niet de laatste patches van vorige week.De superpatch voor Windows XP lijkt vooral te zijn uitgebracht om minder alerte computeraars of systeembeheerders in één keer hun computer weer 'veilig te maken' voor de nabije toekomst.
In Windows XP zit weliswaar een automatische updatefunctie, maar deze wordt niet door een ieder gebruikt. De superpleister dicht maar liefst 22 kritieke gaten van de afgelopen twee jaar. De Update Rollup 1, zoals het pakket wordt genoemd, is 9 Megabyte groot, meldt Webwereld. Rollup brengt echter niet voor 100 procent een onder XP draaiend systeem op orde. De vorige week uitgebrachte oktober-patches zitten er namelijk niet in. Deze moeten alsnog met de hand te worden geïnstalleerd als men geen automatische update gebruikt. Microsoft besloot eerder het vrijgeven van patches zoveel mogelijk te beperken tot eenmaal per maand.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord