abonneren

Microsoft stopt met praten over Windows 7 en Office 14

Nu dat Vista en Office 2007 officieel uit zijn, wordt er druk gespeculeerd over hun opvolgers. Maar behalve de codenamen en wat mogelijke specificaties is er nog weinig bekend en Microsoft is vastbesloten om dat zo te houden.De speculaties over de opvolgers begonnen vorige week tijdensde RSA Security Conference.
Ben Fathi, de corporate vice-president van de Windows Core Operating System-divisie, maakte op de conferentie bekend dat de opvolger van Vista niet over vijf jaar uitkomt maar al op de planning staat voor 2009. Er lekte ook het nieuws uit dat de opvolger van Vista niet ‘Vienna' zal heten maar waarschijnlijk ‘Windows 7'. De reden voor de naamsverandering is dat Windows 7 na de upgrade van NT6.0 - de codenaam van de kern waarop zowel XP als Vista draaien - uitkomt.

Ook informatie over de opvolger van Office 2007 lekte uit. Foto's van powerpoint-slides die in Denemarken tijdens een presentatie over Office System werden getoond, lekten uit via de website AeroXperience. Uit de slides blijkt dat Microsoft de codenaam ‘Office 13' overslaat omdat 13 een ongeluksgetal is. Office 14 staat gepland voor de eerste helft van 2009, ongeveer 26 tot 36 maanden na de lancering van Office 2007.

Microsoft was niet blij met de discussies over de opvolgers van Vista en Office 2007 en bracht snel een persbericht uit waar de softwaregigant duidelijk maakt dat de focus op Windows Vista en Office 2007 ligt en dat ze geen verdere informatie zullen geven over hun opvolgers behalve dan dat ze er aan werken. Microsoft liet ook weten dat ze pas weer informatie over Windows 7 en Office 14 zullen geven wanneer het bedrijf daarvoor klaar is.

Het persbericht van Microsoft zorgde er echter niet voor dat de geruchten verstomden. Insiders en analisten hebben al vijf jaar lang Vista uitgebreid besproken en geanalyseerd en willen nu wel eens over wat anders speculeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord