abonneren

Microsoft stelt voor om Yahoo Search te kopen

Misschien ligt het aan het seizoen, maar de paringsdans tussen Microsoft en Yahoo duurt wel erg lang. Gisteren maakte Microsoft bekend dat het wil samenwerken met Yahoo. Vandaag wil Microsoft de zoekdienst van Yahoo kopen.Microsoft wil Yahoo voor de helft overnemen. Microsoft stelt aan Yahoo voor om de zoekdienst te kopen en een minderheidbelang in het bedrijf te nemen. Yahoo is bereid om zijn Aziatische divisies te verkopen, waaronder minderheidsbelangen in Yahoo Japan en de Chinese Alibaba Group, waarna Microsoft een gedeelte van de rest van het bedrijf kan kopen.

Indien Yahoo akkoord gaat met Microsofts voorstel dan ontstaat er een alternatieve concurrent voor Google. Google is marktleider op het internet en Microsoft wil Google van de troon stoten. Wanneer Microsoft en Yahoo samengaan dan heeft het nieuwe bedrijf een aandeel van 30 procent in de online-advertentiemarkt. Google is met 60 procent marktaandeel veruit de sterkste speler.

Het is nog niet bekend wat Microsoft bereid is om voor Yahoo's zoekdienst te betalen. Volgens analisten is Yahoo Search ongeveer $21 miljard waard. De internationale divisies van Yahoo zijn rond de $9 miljard waard. Microsoft bood $47,5 miljard voor het hele bedrijf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie