abonneren

Microsoft staat toch achter ODF-formaat

Microsoft verraste vriend en vijand door aan te kondigen dat ze de opname van het ODF-formaat in de ANSI-lijst ondersteunen. Maar volgens critici is het vooral een PR-stunt.Microsoft staat achter het plan om het OpenDocument Format (ODF) op te nemenin de lijst van de American National Standards (ANSI). Een soortgelijke stemming voor ISO-standaardisatie volgt eind 2007 of begin 2008.
Tot nu toe heeft Microsoft alles gedaan om te voorkomen dat ODF zou worden geaccepteerd als alternatief voor haar eigen Open XML-formaat. Microsoft beweert dat deze stem vóór ODF moet worden gezien als een stem voor meer vrije keuze. Het bedrijf hoopt dat het Open XML-formaat ook op de lijst zal worden opgenomen. Microsoft-watcher Mary Jo Foley verwacht dat Microsoft zich nu achter het ODF-formaat schaart omdat ze bezorgd zijn dat overheden open documentstandaarden zullen eisen. Met moet daarom vooral worden gezien als een strategisch slimme zet en niet als een opmerkelijke verandering in mentaliteit of standpunten.

De ANSI-lijst bestaat uit een bonte verzameling bestandsformaten die als standaard worden beschouwd. Gek genoeg staan bekende bestandsformaten zoals PDF, RTF en HTML niet op de lijst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie