abonneren

Microsoft-software voorspelt liftgedrag werknemers

Microsoft is bezig met de ontwikkeling van een lift, die aan de hand van gedragsanalyse kan voorspellen naar welke verdieping passagiers willen gaan.

Dat vertelt Microsoft in een interview met Bloomberg TV. Microsoft heeft een systeem ontwikkeld voor een lift, dat drie maanden lang het gedrag van mensen bekeek. Hierdoor kon het systeem leren welke overeenkomsten er in het gedrag van mensen voorkwam die naar een bepaalde verdieping wilde.

De software die gebruikt werd om het gedrag van personen te analyseren, is na de periode van 12 weken losgelaten op op de liftbediening. Aan de hand van sensoren bij de deuren van de lift kon worden geanalyseerd waar passagiers heen wilden.

De software is uitgebracht als onderdeel van een groter project, de Microsoft Peronal Assistant. Deze virtuele omgeving moet het voor werknemers in een bedrijf makkelijker maken om bijvoorbeeld afspraken te plannen, te helpen met het lezen van e-mailberichten en andere dagelijkse kantoorwerkzaaamheden.

Microsoft heeft wereldwijd zo'n 1000 onderzoekslaboratoriums waar dergelijke onderzoeken omtrent het gebruik van van soft- en hardware.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie