abonneren

Microsoft sluit patentovereenkomst met Compal

Microsoft heeft weer een licentieovereenkomst gesloten over patenten die volgens het bedrijf gebruikt worden in producten met Android en Chrome OS. Deze keer met de Chinese hardwarefabrikant Compal. Dit is de tiende overeenkomst die Microsofts Android-patenten betreft.

Eerder al sloot Microsoft vergelijkbare deals met onder andere HTC, Samsung, Acer, Wistron, Quanta en General Dynamics Itronix. De overeenkomst betreft door Compal ontworpen en geproduceerde producten als tablets, mobiele telefoons, e-readers en andere consumentenproducten waarop Android of Chrome OS draait. Ook hier gaat Compal per geproduceerde apparaat een bedrag aan licentiekosten betalen.

Volgens Microsoft hebben ze nu meer dan de helft van de fabrikanten die Android- en Chrome-apparaten maken, onder contract. Ook zegt het bedrijf er trots op te zijn zo succesvol te zijn in het beschermen van hun intellectuele eigendom rond Android en Chrome.

Belangrijke bedrijven die nog niet door de knieën zijn gegaan, zijn Foxconn, Motorola Mobility en Barnes en Noble. Tegen de laatste twee lopen momenteel juridische procedures.

Andere spelers in de patentenstrijd zijn Apple en Oracle. Zo procedeert Apple met Samsung, Motorola en HTC over Android-rechten. Google zelf wordt rechtstreeks aangepakt door Oracle over het vermeende schenden van patenten aangaande J+ava-software.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: