abonneren

Microsoft sluit MSN Music voor lancering Zune-speler

Microsoft stopt halverwege deze maand met zijn MSN Music-downloaddienst. De downloaddienst zal omgetoverd worden in een algemeen entertainment-portal. Mensen die muziek willen downloaden voor hun Zune worden in het vervolg doorgestuurd naar de RealNetworks Rhapsody-website of Microsofts Zune.net website. Klanten die muzieknummers hebben gekocht bij MSN Music kunnen de bestanden na de sluiting van de webdienst nog steeds afspelen, overzetten en branden. Klanten met kadocertificaten of andere in-store credits kunnen deze na 14 november inruilen voor geld.

Microsoft sluit MSN Music om de weg vrij te maken voor zijn Zune-mediaspeler die op dezelfde dag dat de dienst wordt gesloten wordt uitgebracht. De Zune-mediaspeler heeft een 30GB harde schijf, 3" QVGA-beeldscherm, FM-radio en WiFi en het moet de strijd aangaan met Apple's zeer populaire iPod-mediaspeler.

Zune.net
Voor eigenaren van een Zune die op zoek zijn naar muziekbestanden heeft Microsoft Zune.net gelanceerd. De website moet een ontmoetingsplaats worden voor Zune-gebruikers om met elkaar ervaringen uit te wisselen, muziek te downloaden, artiesten te ontmoeten en op de hoogte te blijven van nieuwe accessoires voor de Zune.

Eigenaren van een Zune krijgen een gratis proefperiode van twee weken om de nieuwe dienst uit te proberen. Zune-eigenaren mogen in die periode zoveel muziekbestanden downloaden als ze willen en onbeperkt online naar muzieknummers luisteren. Alle gedownloade nummers kunnen echter na 14 dagen niet meer afgespeeld worden en de gebruiker zal ze dan moeten kopen of ze van zijn computer moeten verwijderen.


Website: www.zune.net

Bron: http://music.msn.com/help/music/changes

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie