abonneren

Microsoft Security Essentials al vandaag beschikbaar

Vanaf vandaag is Security Essentials, de gratis security suite van Microsoft, te downloaden. Daarvoor moet wel een officiĆ«le versie van Windows geïnstalleerd zijn.We schrevenvorige week al over het uitkomen van de bèta. Sneller dan verwachtkomt de definitieve versie vandaag al beschikbaar.

Security Essentials, de vervanger van het betaalde Live OneCare (waarmee Microsoft slechts twee procent van de antivirusmarkt wist te veroveren, maar dit terzijde), wordt door Microsoft zelf omschreven als een basis antivirus- en anti-spyware-product dat minder geheugen en schijfruimte gebruikt dan de bekende commerciële beveiligingspakketten zoals die van Symantec of McAfee.

Eerder leek het erop dat Microsoft zich met het pakket ook nadrukkelijk op groeimarkten zou richten waar computergebruikers tot nu toe zelden een antiviruspakket installeerden, zoals India en China. Maar deze landen komen niet voor op de lijst van landen waar Security Essentials vandaag wordt vrijgegeven.

Hoewel de concurrerende beveiligingssoftwaremakers de Security Essentials hebben afgedaan als bewijs dat Microsoft niet kan concurreren met de betaalde producten, zijn sommige analisten optimistisch over de kansen van het product.

Downloaden kan hier

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie