abonneren

Microsoft richt het vizier nu op Barnes en Noble

Microsoft klaagt boekhandel Barnes en Noble en de fabrikanten Foxconn en Invetec aan over inbreuk op Microsofts patentrechten die zouden zijn geschonden in de Nook e-readers.

Dit als vervolg op de steeds weer nieuwe procedures die de diverse technologiebedrijven tegen elkaar aanspannen over rechten die zij menen te hebben op bepaalde technologieën.

In dit geval gaat het om Android. De Nook e-reader, die door de Amerikaanse boekhandel Barnes en Noble verkocht wordt, maakt gebruik van Android en bevat een normaal kleuren-aanraakscherm in plaats van de voor e-readers gebruikelijke e-inkschermen. Het gaat om rechten die Microsoft claimt te hebben op het gebruik van het aanraakscherm en de interactie met het apparaat.

Al eerder heeft Microsoft fabrikanten die Androidapparaten maken aangeklaagd en daar overeenkomsten mee gesloten, zoal bijvoorbeeld met HTC. Ook Motorola is aangeklaagd voor over Androidfunctionaliteit. Deze zaak die loopt nog. Vreemd genoeg wordt Google zelden rechtstreeks aangeklaagd over patentrechtenschendingen in Android. Alleen Oracle procedeert met Google over Android.

Via: SeatlePi

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord