abonneren

Microsoft Research toont RearType keyboard

Het zou zo maar kunnen dat Microsoft het toetsenbord voor mobiele apparaten een totaal andere wending gaat geven. Zo heeft de researchafdeling van Microsoft een qwerty-toetsenbord laten zien op de achterkant van een tablet-pc. Het typen van tekst met het schermtoetsenbord van de iPad gaat volgens sommigen best goed, maar het blijft natuurlijk behelpen.
Het voordeel van het RearType-concept is dat de gebruiker het gevoel van fysieke toetsen ervaart net als bij een gewoon pc-toetsenbord. Ook neemt het toetsenbord op de achterkant geen kostbare schermruimte in beslag.

Het concept ziet er veelbelovend uit. Voordat het een commercieel product wordt, moeten er nog wel wat onhandigheden worden opgelost. Zo worden de toetsen geactiveerd als het apparaat wordt neergelegd, er moet dus een soort automatische uitschakeling komen.

Microsoft Research test de typeresultaten met twaalf onafhankelijke proefpersonen met veel type-ervaring. Deze halen na een uurtje oefenen een gemiddelde score van 15 woorden per minuut. Dat is minder dan kan worden behaald met een normaal pc-toetsenbord. Wel is het dicht bij de snelheid die op een touchschermtoetsenbord kan worden gehaald.


Via: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie