abonneren

Microsoft rekent genadeloos af met Xbox Live-cheaters

Waar games gespeeld worden, wordt gecheat. Dit fenomeen is van alle tijden en schijnt te horen bij de menselijke natuur, maar Microsoft laat het niet zomaar over zijn kant gaan. Cheaters op Xbox Live moeten op hun tellen passen, vooral cheaters die gebruik maken van 'gamesaving.'Gamesaving is eencheatmethodewaarbij spelers hun voortgang in een spel opslaan en vervolgens de savegame aanpassen om hun scorete verhogen. Dit gaat, volgens Microsoft,tegen de gebruikersvoorwaarden van Xbox Live in en zal hard bestraft gaan worden.
Gisteren is Microsoft begonnen met het wissen van de scores van de cheatende gamers. Het bedrijf heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een tag aan het gebruikersprofiel te hangen waarop staat dat de persoon in kwestie cheat-tactieken gebezigd heeft om zijn score te verhogen. Reeds behaalde (en gewiste) achievements mogen niet nogmaals behaald worden, deze gamers mogen alleen nieuwe achievements behalen.

Volgens Microsoft wordt er erg secuur gekeken of een gamer daadwerkelijk van gamesaving gebruik heeft gemaakt. Zo wil het bedrijf uitsluiten dat het onschuldige gamers bestraft. Het is overigens niet mogelijk voor 'cheaters' om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van Microsoft.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord