abonneren

Microsoft: 'Red Ring of Death bij Xbox 360 is voorbij'

Volgens Microsoft zijn de beruchte 'Red Ring of Death'-fouten van de Xbox 360-console verleden tijd. De nieuwe 'Jasper'-revisie van de Xbox 360 zou alle bugs van de voorgaande modellen moeten verhelpen. Het lijkt er inderdaad op, dat de nieuwe consoles voor veel minder problemen zorgen.Hoewel het uiteraard niet mogelijk isperfecte consoles te produceren, lag de uitval van de Xbox 360 schrikbarend hoog. De oorzaak was te herleiden tothitteproblemen: de processor en grafische chipset werden te warm, waardoor het moederbord verboog en bepaalde soldeerbanen beschadigd raakten.

Bij het 'Jasper'-model zijn de processor en gpu, die aanvankelijk op 90 nanometer geproduceerd werden, vervangen door aanzienlijk koelere 65nm-modellen. Volgens Microsoft zijn alle nieuwe Xbox 360-consoles van het Jasper-model. Het heeft een flinke tijd mogen duren, maar het lijkt erop dat de Xbox 360 eindelijk volwassen geworden is...

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord