abonneren

Microsoft pusht overstap Gmail-gebruikers naar Hotmail

Microsoft opent de aanval op Google’s Gmail door zich met een aantal aanpassingen aan Windows Live Mail en publicaties expliciet op Gmail-gebruikers te richten.

Zo is er voor Hotmail sinds december 2011 een officiële hotmail-app (alleen voor Android 2.1 - 2.3). Via de Windows Live Blog Site maakt Microsoft duidelijk waarom je naar Hotmail zou moeten overstappen.

Facebook
Een van de voordelen van Hotmail die daar worden aangeprezen, is de integratie met Facebook. Je kunt je Facebook status updaten, chatten met vrienden en hun updates bekijken rechtstreeks vanuit je Hotmail inbox. Dit kan niet bij Gmail.

SkyDrive
Daarnaast wijst Microsoft fijntjes op de beschikbaarheid van de 25 GB grote SkyDrive om foto’s en documenten mee te sharen. Tot slot meldt Microsoft dat Hotmail beter omgaat met de zogenaamde  ‘graymail’. De grijze mail die niet als echte spam mag worden aangemerkt omdat je je meestal wel voor de mailings hebt opgegeven maar die je wellicht toch niet zo graag wilt ontvangen.

Onderstaande video laat zien hoe je makkelijk kunt overschakelen van Gmail naar Hotmail. Ook is een hulpmiddel; TrueSwitch, dat je helpt om je Gmail over te zetten naar Hotmail.

Microsoft laat het niet bij bij deze promotie van Windows Live (Mail), zo is er al een One-Note-app en SkyDrive-app voor de iPad en wordt er gewerkt aan een versie van Office voor de iPad.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord