abonneren

Microsoft: publieke bèta van Office 2010

Microsoft kondigt Office 2010 vandaag officieel aan, samen met Sharepoint 2010 en de Office Web Apps. Deze zullen alle drie in de eerste helft van 2010 worden uitgebracht. Een bèta probeerversie komt vandaag beschikbaar.Office 2010 is de opvolger van Office 2007 en zal functioneel niet revolutionair verschillen van zijn voorganger. Het belangrijkste verschil is dat het makkelijker wordt om documenten te delen. Of zoals Microsoft zegt gelijktijdig te bewerken. Daartoe moet dan wel gebruik gemaakt worden van het (zakelijke) Sharepoint 2010.
Sharepoint 2010 is een service die geïnstalleerd op een server het delen van Office bestanden op verschillende plaatsen via netwerk of web mogelijk maakt.

Het belangrijkste nieuws is wel de introductie van de Office Web Apps. De office Web Apps maken het mogelijk met Office bestanden te werken op meer plaatsen en op meer apparaten. Dit gebeurt met lichtgewicht versies van Word, Excel, Powerpoint of OneNote die via het web in een browservenster werken. De Office Web Apps werken met de Internet Explorer, Safari en Firefox. Ook is er SharePoint 2010 voor nodig of een Windows Live account.

De bèta van de WebApps werkt alleen samen met een (zakelijke) SharePoint 2010 server. Voor niet zakelijke gebruikers zullen de Web Apps beschikbaar worden gesteld via de Windows Live diensten. De probeerversie hiervan met beperkte functionaliteit komt pas later.

Van Office 2010 komen vijf versies: Professional Plus, Standard voor zakelijke gebruikers en Professional, Home and business en Home and Student voor consumenten, kleinzakelijke gebruikers en studenten. Er komt ook een Starter Editie van Office 2010 met beperkte functionaliteit. Deze zal door pc-bouwers op nieuwe pc's worden voorgeïnstalleerd en zal niet los te koop zijn. Gebruikers kunnen dit opwaarderen door het aanschaffen van een licentie. De starter editie vervangt het tot nu toe voor consumenten pc's veel gebruikte MS Works.

Office 2010 is alleen geschikt voor gebruik met Windows vanaf XP SP3. Het is geschikt voor alle hardware die ook geschikt is voor Office 2007. Er is geen nieuwe hardware nodig. Office 2010 zal zowel in 32-bits als 64-bits uitvoering verschijnen.

(De bèta is alleen Engelstalig).
Kijk voor de bèta versie op http://www.microsoft.com/office/2010/  of voor meer informatie op http://www.microsoft.com/officebusiness/office2010/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: