abonneren

Microsoft promoot usb-installatie

Wie het nieuwe Windows 7 koopt in de Microsoft online winkel en het daar downloadt, krijgt gratis de mogelijkheid om het Windows 7 via een usb-stick te installeren. Een dvd-drive is dan niet meer nodig.Het benodigde tooltje: de Windows 7 USB/DVD Download Tool kan worden gedownload en maakt het mogelijk het iso-bestand van Windows 7 naar een bootable usb-stick te kopiëren. Benodigd daarvoor zijn de aangeschafte en gedownloade iso-versie van de Windows 7 installatiedisk en een lege usb-stick van minimaal 4 GB.
Zo is Windows 7 op iedere pc te installeren, ook op die zonder dvd-station, waaronder de meeste netbooks.

Het iso-bestand is een zogenaamde image van een dvd, waarin alle betanden gecomprimeerd zijn tot een groot bestand. Het voordeel van een installatie van usb-stick is dat het meestal veel sneller gaat. Voor een schone installatie is het overigens wel nodig dat de pc van de usb-stick kan booten.

Deze methode is ongetwijfeld ook te gebruiken voor wie Windows 7 op een dvd heeft aangeschaft. Wel is er dan een tooltje nodig om van de dvd een iso-bestand te maken.  Het veelgebruikte brandprogramma Nero kan dat maar er zijn ook veel tooltjes op internet voor te vinden.

Het microsoft Windows 7 USB/DVD Download Tool is samen met de bijbehorende beschrijving vrij te downloaden van de Microsoft store.Het tooltje is overigens ook geschikt om van het iso-bestand een bootable installatie dvd te maken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: