abonneren

Microsoft probeert het Japan nog een keer met Xbox 360

Microsoft gaat opnieuw proberen om van zijn Xbox 360 in Japan een succes te maken. Hiervoor heeft de softwaregigant de grootste namen in de Japanse videogamesmarkt ingeschakeld om een aantal toptitels voor de console te ontwikkelen.Hoe je het ook bekijkt, de Xbox 360 is in Japan geflopt. Zelfs in zijn slechtste periode verkocht Sony nog steeds tweemaal zoveel exemplaren van zijn Playstation 3als Microsoft van zijn Xbox 360. Een plusplunt van Microsoft is dat het niet snel opgeeft.

Roleplaying videogames zijn zeer populair in Japan. Ontwikkelaar Square Enix gaat twee exclusieve games ontwikkelen voor de Xbox 360: Infinite Discovery en The Last Remnant. Op dit moment zijn er vooral veel first-person-shooters ontwikkeld voor de Xbox 360. Maar dit genre is niet zo populair in Japan als dat het is in de VS en Europa.

Microsoft heeft zichzelf wel een flinke uitdaging gesteld. Uit de meest recente cijfers blijkt dat er tussen 27 augustus en 2 september maar 1.635 Xbox 360 consoles zijn verkocht. Ter vergelijking; van de Wii werden in die periode 39.371 exemplaren verkocht, de PS3 verkocht 18.068 exemplaren en de PS2 14.280 exemplaren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie