abonneren

Microsoft: Preview van Windows 7 embedded

Microsoft heeft een technische preview vrijgegeven van het op Windows 7 gebaseerde embedded besturingsysteem. Het nieuwe Windows Embedded Standard 2011, zoals het officieel heet, zal naar verwachting pas in de tweede helft van 2010 uitkomen.De bij het grote publiek onbekende variant van Windows is bijzonder populair bij ontwikkelaars en apparatenbouwers en natuurlijk andere techneuten die windows graag op een veilige en meestal minder zichtbare manier willen toepassen in geïntegreerde toepassingen.

Deze op Windows 7 gebaseerde versie zal de vorige door velen geliefde op Windows XP gebaseerde versie opvolgen. De lol van het embedded besturinsysteem zit hem vooral in de mogelijkheid het zonder harde schijf te gebruiken. Ook is de embedded versie van Windows veiliger omdat er niet onbedoelde wijzigingen kunnen worden aangebracht in het systeem. Het is feitelijk een compacte volledig naar wens te configureren versie van Windows zonder overbodige utilities en toeters en bellen. Daarmee is het bijzonder geschikt om (embedded) in apparaten te worden toegepast.

Belangrijke nieuwe Windows 7 functionaliteiten zijn bijvoorbeeld: Ondersteuning voor 64-bit processoren, de Windows 7 Aero interface, Windows Touch, Internet Explorer 8, Media player 12, .net framework 3.5. Ook is er ondersteuning voor active directory group policies, en virtual desktops. Er is een programmeerinterface voor energiebeheer voor bouwers van energiezuinige toepassingen. Het systeem is net als zijn voorganger geheel op maat samen te stellen.

Bron: The Register

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord