abonneren

Microsoft patenteert toetsenbord voor je ogen

Microsoft werkt aan een nieuw, virtueel toetsenbord waarmee je kunt 'typen' door er alleen maar naar te kijken. Dat zou blijken uit een nieuw patent van de softwaregigant.
Uit dat patent zou blijken dat het gaat om een soort swipe-versie van een toetsenbord, zoals dat ook op toetsenborden op Android- en iOS-telefoons zit. Daarmee hoeft een gebruiker niet iedere letter apart aan te tikken, maar kunnen woorden worden gevormd door van letter naar letter te slepen.

Oogswipe

Microsofts nieuwe gepatenteerde techniek zou ook zo werken, maar dan met je ogen. Je kunt daarmee van de ene letter naar de andere kijken met je ogen, waarop je vanzelf woorden schrijft.

Tablets en smartphones

Het patent is voornamelijk bedoeld voor in telefoons en tablets, maar kan later wellicht ook in computers met een webcam worden geïmplementeerd. Ook zou het kunnen werken voor virtuele headsets, zoals virtuel reality-brillen of slimme wearables zoals varianten van Google Glass.

Speculatie

Overigens betekent het aanvragen van een patent niet automatisch dat de techniek ook echt wordt ingebouwd. Het gaat slechts om een idee, waar in veel gevallen ook helemaal niets mee gedaan wordt. Maar het blijft leuk om over dergelijke vooruitgang te speculeren!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: toetsenbord

Nieuws headlines

Laatste reactie