abonneren

Microsoft patcht patch voor een patch

Microsoft moest dit jaar een flink aantal gaten in zijn software dichten. Het meest recente probleem is (opnieuw) een bug waardoor Internet Explorer 6 kan crashen in Windows XP.Het lijkt er sterk op dat Internet Explorer last heeft van een chronisch probleem. Een bug die vanaf afgelopen ‘patch-dinsdag' gerepareerd had moeten zijn, zorgt opnieuw voor problemenwaardoor IE6 kan crashen op systemen waarop Windows XP SP2 draait.

Het probleem doet zich voor wanneer de gebruiker een website bezoekt waarop veel mediacontent staat (bijvoorbeeld Microsofts eigen msn.com). In IE6 verschijnt er dan een dialoogvenster waarin staat: "'Internet Explorer has experienced a problem and needs to close", waarna de browser crasht.

In februari was het bestandje URLMON.DLL ook al de oorzaak van een probleem waardoor Windows XP instabiel werd. Nadat dit probleem was gerepareerd, stak een nieuwe vorm van hetzelfde probleem de kop op in juni.

Het meest recente probleem wordt opnieuw veroorzaakt door URLMON.DLL. Dit is een van de belangrijkste bibliotheken in IE. De bibliotheek maakt gebruik van het Windows Component Object Model voor een interface met IE's communicatieprotocollen. Andere applicaties, zoals beveiligingssoftware, kunnen de interface aanpassen voor nieuwe protocolfuncties.

Omdat niet elk component zomaar IE-protocollen mogen aanpassen, zitten er filters op de bibliotheek. De filters zitten in de Windows System Registery. De nieuwe patch van Microsoft zet een aantal van deze filters uit. Dit maakt het systeem onveiliger maar het lost wel het probleem van het crashen op. Microsoft raadt alle IE-gebruikers aan om de patch te installeren, ondanks dat het weer voor nieuwe problemen kan zorgen.


Meer informatie
: support.microsoft.com/kb/946627

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie