abonneren

Microsoft patcht illegale Vista-activatie-patch

Met de release van Service Pack 1 voor Windows Vista is er een einde gekomen aan twee populaire gaten in de beveiliging van de Vista-activatie.
Zowel de 'Grace Timer-exploit' als de 'Paradox OEM BIOS activation crack' werken met ingang van Service Pack 1 niet meer onder Vista.

Beide illegale methodes werden gebruikt om piraatkopieën van Vista zonder geldig serienummer te laten draaien. Bij de 'Grace Timer-exploit' werd de testduur van 30 dagen tot in het oneindige verlengd, bij de crack van Paradox deed Vista zich voor als een speciale oem-versie die geen serienummer nodig heeft. Beide methoden worden door Service Pack 1 uitgeschakeld, waarna het besturingssysteem om een legaal serienummer vraagt.

Overigens moeten ook mensen die SP1 niet installeren uitkijken. Microsoft verspreidt de patch ook los van SP1 via Windows Update. Wie Vista automatisch laat updaten heeft de patch waarschijnlijk al op zijn systeem staan, wie handmatig updates uitvoert kan hem herkennen als KB940510. Wanneer de patch wordt geïnstalleerd op een illegale Vista-versie, dan wordt er automatisch een Microsoft-website geopend waar gebruikers een geldige Vista-key kunnen aanschaffen. Wie dit niet doet, kan Vista niet meer normaal gebruiken tot hij alsnog een Vista-key heeft aangeschaft.

Voor hackers vormt de patch niet echt een bedreiging. Naast de Grace Timer-exploit en de Paradox-crack bestaat er namelijk nog twee illegale activatiemogelijkheden: de SLIC BIOS-modificatie en de Vista Loader-hack. Deze twee methoden worden niet verwijderd door de update.

Tech ARP

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord