Microsoft past Europese versie Vista aan

Microsoft zal de Europese versie van Vista aanpassen om de Europese Commissie tevreden te stellen. Microsoft gaat onder andere veranderen hoe een gebruiker zijn favoriete zoekmachine kan instellen wanneer hij Microsofts nieuwe versie van Internet Explorer gebruikt. De beveiliging van Vista zal ook aangepast worden. De aanpassing moet ervoor zorgen dat andere beveiligingsbedrijven PatchGuard kunnen omzeilen en daardoor beter bij het hart van het besturingssysteem kunnen komen.
PatchGuard is een functionaliteit in de 64-bit versie van Vista waardoor externe software geen toegang heeft tot de Windows-kernel. Microsoft gaat externe beveiligingsbedrijven een speciale API geven waarmee ze toegang krijgen tot de kernel. Met de API kunnen de bedrijven ook het Microsoft Security Center omzeilen zodat een gebruiker niet constant een waarschuwing krijgen dat het besturingssysteem in gevaar is.

Microsoft is tevens akkoord gegaan om een nieuw bestandsformaat genaamd XPS - dat gebruikt wordt in Vista en Office en moet concurreren met Adobe’s pdf - voor te leggen aan een internationale organisatie die standaarden beoordeeld. Hierdoor wordt het mogelijk voor andere bedrijven om het nieuwe formaat te gebruiken.

Microsoft hoopt dat door de aanpassingen – die in alle Europese versies van het besturingssysteem worden doorgevoerd – Vista op tijd uitgebracht kan worden.


Bron: www.smh.com.au

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: