Microsoft over MSNLOCK en msn in/uit Van Dale

© CIDimport

Microsoft over MSNLOCK en msn in/uit Van Dale

Geplaatst: 24 april 2008 - 12:04

Aangepast: 17 november 2022 - 08:36

Redactie ID.nl

Zojuist kwam er een officieel statement van Microsoft onze mailbox binnen, naar aanleiding van de rechtszaak tegen Unicaresoft. Microsoft wil graag een aantal dingen rechtzetten. "Om te beginnen hebben wij geen enkel bezwaar tegen softwareproducten die de veiligheid op internet en de bescherming van kwetsbare groepen beogen te verbeteren. Integendeel.

Zojuist kwam er een officieel statement van Microsoft onze mailbox binnen, naar aanleiding van de rechtszaak tegen Unicaresoft. Microsoft wil graag een aantal dingen rechtzetten.

"Om te beginnen hebben wij geen enkel bezwaar tegen softwareproducten die de veiligheid op internet en de bescherming van kwetsbare groepen beogen te verbeteren. Integendeel. Niet alleen heeft Microsoft zelf dergelijke software, maar we werken ook samen met diverse partijen, waaronder de overheid, om de veiligheid van internet te bevorderen. Een voorbeeld hiervan is onze deelname aan Digibewust, een samenwerkingsverband tussen overheid en bedrijfsleven dat in Nederland het 'digibewust' zijn wil stimuleren en vergroten.

De rechtszaak tegen Unicaresoft heeft dan ook helemaal niets te maken met het product dat dit bedrijf levert. Microsoft heeft het bedrijf Unicaresoft Corporation B.V. gedagvaard vanwege het gebruik van de aanduiding MSNLOCK als productnaam, nadat eerder uitgebreid met Unicaresoft is gecorrespondeerd. Mevrouw Eppink, de moeder die nu in de media door Unicaresoft naar voren wordt geschoven, is nooit in beeld geweest en is geen partij in de rechtszaak.

Microsoft wil niet dat zijn merk MSN wordt gebruikt als onderdeel van een productnaam van een ander bedrijf. Dat leidt tot verwarring. Daarom vraagt Microsoft een verbod op het gebruik van de productnaam MSNLOCK en een aantal domeinnamen. Het staat Unicaresoft natuurlijk vrij te melden dat zijn product geschikt is voor gebruik met MSN - dus zonder het merk MSN in de productnaam op te nemen.

Tot slot is het ook niet zo dat Microsoft 'msn'en' uit het Van Dale woordenboek wil hebben. We vinden het mooi dat dit werkwoord bestaat! Wat we aan Van Dale vragen is bij het trefwoord msn'en' te vermelden dat het een merknaam van Microsoft betreft, conform het eigen beleid van Van Dale en of in de omschrijving kan worden opgenomen dat het gaat om 'chatten met een messenger van (met name) Microsoft'."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten