abonneren

Microsoft opent eerste bètaversie Community-webdienst

Microsoft is al jaren bezig om de wereldwijde gemeenschap van Windows-gebruikers aan zich te binden.
De softwaregigant heeft nu de eerste bètaversie van een nieuwe webdienst opengesteld die ervoor moet zorgen dat Windows-gebruikers gemakkelijker met elkaar in contact kunnen komen.

Microsoft Community bevindt zich nu nog in een prille testfase, maar op termijn moet de community-webdienst bestaan uit de webdiensten Microsoft Forums, Microsoft Blogs en de nieuwe ‘social bookmarking'-tool Tagspace.

Microsoft Forums is bedoeld om gebruikers die vragen hebben over de software van Microsoft in contact te brengen met gebruikers die de antwoorden weten. Gebruikers kunnen door middel van rss-feeds op de hoogte blijven van wat er op de verschillende fora gebeurt.

Microsoft Blogs is een nieuwe versie van Microsofts huidige blog-infrastructuur die nu nog alleen wordt gebruikt door een aantal werknemers bij Microsoft. Het is niet bekend of Microsoft de nieuwe blogdienst ook gaat openstellen voor externe gebruikers omdat het dan direct zou concurreren met Microsofts Windows Live Spaces. In tegenstelling tot Windows Live Spaces integreert Microsoft Blogs wel met Microsoft Forums en Tagspace.

Tagspace is Microsofts antwoord op Yahoo's populaire Delicious-webdienst. Met Tagspace kunnen gebruikers online de URLs opslaan van hun favoriete websites, er ‘tags' (trefwoorden) aankoppelen en vervolgens delen met andere Tagspace-gebruikers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie