abonneren

Microsoft ontwierp Vista UAC om gebruikers te pesten

User Account Control (UAC) is één van de meest gehate onderdelen van Windows Vista. Zelfs bij de meest eenvoudige acties, zoals het openen van apparaatbeheer of het wissen van de prullenbak, komt het UAC met een melding. Volgens Microsoft is dit met opzet gedaan.Eén van de verantwoordelijke UAC-productmanagers, David Cross, heeft afgelopen vrijdag openlijk gesproken over de beweegredenen van Microsoft om de tool in Vista te implementeren. "De reden dat we UAC in Vista gebouwd hebben is om gebruikers te irriteren. Dat meen ik serieus," zei Cross.
Het team gaat er vanuit dat het UAC door zijn hoge irritatiefactor ervoor zorgt dat mensen niet te veel met hun systeem gaan experimenteren en dat softwarefabrikanten niet te ver in het subsysteem gaan graven. Cross is er wel van overtuigd dat UAC juist door zijn irritatiefactor een positief effect heeft op Vista zelf. De meeste gebruikers komen na een korte inwerkperiode zo goed als geen meldingen meer tegen. Het User Account Control wordt ondanks zijn irriterende werking nauwelijks uitgeschakeld; maar liefst 88 procent van de gebruikers heeft UAC ingeschakeld staan, aldus Microsoft.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord