abonneren

Microsoft ontslaat medewerker om Red Ring of Death

Robert Delaware, een medewerker van Microsoft die iets te openhartig sprak over de 'Red Ring of Death' van de Xbox 360, heeft van Microsoft de bons gekregen. Delaware sprak met VentureBeat over dit hardwareprobleem zonder toestemming van Microsoft te vragen.De 'Red Ring of Death' is de populaire benaming voor wanneer de Xbox 360 drie knipperende rode leds laat zien om aan te geven dat er een hardwarematige fout opgetreden is.

Delaware werkte als een gametester bij Microsoft en had in deze hoedanigheid een gesprek met de populaire blog VentureBeat. Na publicatie van zijn opmerkingen is hij op staande voet ontslagen door Microsoft, dat geen toestemming had gegeven voor het gesprek. Daarnaast overwegen zowel Microsoft als VMC, een voormalig werkgever dat eveneens games test voor Microsoft, Delaware aan te klagen voor contractbreuk.

Legaal gezien is dit niet eens zo vreemd: Delaware heeft met zijn actie inderdaad het bedrijfsbeleid geschonden. Of het een handige zet van Microsoft is, is echter te betwijfelen. VentureBeat heeft al verklaard dat Microsoft veel aan Delaware heeft wanneer het gaat om het opsporen van bugs en fixen van problemen.

VentureBeat

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord