abonneren

Microsoft ontkent (opnieuw) Blu-ray voor Xbox 360

Volgens sommige insiders zou het bedrijf Lite-On Blu-rayspelers voor Microsofts Xbox 360-console gaan produceren. Microsoft was er snel bij om het gerucht de kop in te drukken.Microsoft zegt op de site TechRadar dat Lite-On niet Blu-ray drives voor de Xbox 360 produceert. Volgens Microsoft zijn het de games waardoor de consument voor een bepaalde console kiest. Microsoft wil de grootste bibliotheek met succesvolle games aan gamers bieden. Microsoft denkt dat het mislukken van HD-DVD geen invloed heeft op de aantrekkelijkheid vanzijn Xbox 360.

Ondanks dat Microsoft een Blu-ray drive voor de Xbox 360 in alle toonaarden ontkent, betekent dit niet dat er ook geen Blu-ray drive aankomt. Het is mogelijk dat Microsoft contractuele afspraken heeft gemaakt met een producent om een Blu-ray drive pas te bevestigen wanneer het product af en leverbaar is. Microsoft kan ook afwachten hoe Xbox Live Marketplace zich ontwikkelt.

HD-filmfans die bang zijn dat ze geen nieuwe HD-DVD films meer kunnen kopen, zullen mogelijk hun HD-content van het internet halen en een Blu-ray drive links laten liggen. HD-filmfans die toch graag een fysiek medium willen, zullen mogelijk de overstap maken naar Sony's Playstation 3. Dit laatste kan verklaren waarom de verkoopaantallen van Sony's console de laatste onverwacht aan het stijgen zijn.


Bron: www.techradar.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie