abonneren

Microsoft onthult projectplanner Project 2010

De volgende versie van Microsofts project-planning en -management software nadert zijn voltooiing. Dit blijkt uit de aandkonding dat er eind van het jaar een publieke bèta-versie van Project 2010 zal verschijnen. Project 2010 is de opvolger van de huidige versie Project 2007.Microsoft Project is een van de Office-gerelateerde producten. Het wordt veel gebruikt voor het managen van grote projecten. Het is gebaseerd op de SharePoint Server en wordt geïntegreerd met Office en Outlook. Het is duidelijk dat dit product ver boven het oorspronkelijke postpakketje is uitgegroeid.


Het Microsoft Blog weet te melden dat volgens de verantwoordelijk Microsoft Manager, de nieuwe release de grootste en belangrijkste is van de afgelopen 10 jaar.

Project 2010 wordt uitgebreid met de zgn. "ribbon interface" zoals die is geïntroduceerd in Office 2007. Deze ribbon zien we steeds vaker in Microsoft-toepassingen waaronder Windows 7 applicaties verschijnen.

De Project software helpt bedrijven om projecten efficiënter te managen. Er zijn 10.000 Project klanten en meer dan 10 miljoen gebruikers, aldus Microsoft.

De definitieve relaease wordt midden volgend jaar verwacht, na de komst van Office 2010.

Bron: The Microsoft Blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: