abonneren

Microsoft Office XML versneld nieuwe ISO-standaard

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) gaat Microsofts Open XML-formaat - dat op dit moment alleen nog wordt gebruikt in Office 2007 - versneld door de procedure leiden om een volledige ISO-standaard te worden. Het voorstel om XML voor augustus dit jaar een nieuwe standaard te maken, moet nog door de 157 deelnemende lidstaten worden goedgekeurd.

Wanneer Open XML een ISO-standaard wordt, zal het op gelijke voet staan met OpenOffice's OpenDocument-formaat (ODF). OpenDocument is gebaseerd op het bestaande XML-bestandsformaat en werd vorig jaar mei goedgekeurd als ISO-standaard.

Sommige ontwikkelaars denken dat twee verschillende XML-documentstandaarden voor kantoorsoftware tot verwarring zal leiden. Een aantal lidstaten heeft daarom voorgesteld om ODF en Open XML te ‘harmoniseren' zodat ze compatibel met elkaar zijn. Voor een dergelijke ‘harmonisatie' moeten de beide concurrerende formaten wel grondig worden aangepast.

Er is ook kritiek op de complexiteit van Microsofts Open XML-formaat. Open XML is veel gecompliceerder dan ODF omdat het elke functionaliteit in Microsoft Office moet ondersteunen. Veel van deze functionaliteiten zitten niet in OpenOffice.


Meer informatie: Wikipedia

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie