abonneren

Microsoft Office 2007 SP2 komt nog deze maand

Microsoft legt op dit moment de laatste hand aan Service Pack 2 voor Office 2007. De meest in het oog springende vernieuwing in SP2 is de mogelijkheid documenten op te slaan als pdf- (of odf-)bestand. Het Service Pack zal via Windows Update worden uitgerold.De eerste melding van Office 2007 SP2 stamt uit oktober 2008. Toen werd bekendgemaakt dat Office 2007 ondersteuning moest gaan bieden voor odf (Open Document Format) om aande Amerikaanse overheidseisen te voldoen. Veel gebruikers zullen vooral blij zijn met de ondersteuning van het pdf-formaat.
Aanvankelijk zou Office 2007 van begin af aan al ondersteuning voor dit formaat bieden, maar na een ruzie met Adobe over de licentievoorwaarden haalde Microsoft een streep door deze plannen. Met ingang van SP2 is het dan tóch mogelijk naar het pdf-formaat op te slaan.

Andere verbeteringen van Service Pack 2 zijn: verbeterde prestaties, een betrouwbaardere kalender, bugfixes voor grafieken en een groot aantal verbeteringen aan Office Server-producten. Alle voorgaanden fixes zijn in SP2 opgenomen. SP2 moet nog in april via Windows Update uitgerold worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie