Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Microsoft: ''ODF-formaat heeft gewonnen''

Microsoft heeft ruiterlijk toegegeven dat het eigen Office Open XML (OOXML)-formaat het duidelijk heeft afgelegd tegen concurrent Open Document Format (ODF). Hiermee lijkt ondersteuning van het ODF-formaat in Microsoft Office niet ver weg meer.Microsoft's baas van de technologiedivisie, Stuart McKee, heeft tijdens een conferentie toegegeven dat het ODF-formaat gewonnen heeft. ODF zal vanaf volgend jaar in Office ondersteund worden. Microsoft zal nu ook plaats nemen in de technische commissie die zich bezighoudt met de ODF-standaard.

Microsoft gaat wel door het met doorontwikkelen van het eigen OOXML-formaat. Het bedrijf denkt niet dat ODF en OOXML te verenigen zijn, dus waarschuwt de consument ervoor dat er voorlopig twee standaarden zullen bestaan. Toch ziet Microsoft dit niet als een groot probleem en verwijst naar de grafische sector, waar het jpg-formaat naast het tif-formaat bestaat en elk formaat zijn eigen doelmarkt heeft. Hiermee wil Microsoft zoveel zeggen als dat ODF voornamelijk geschikt is voor consumenten en OOXML voor professionals.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie