abonneren

Microsoft neem 400 Yahoo-medewerkers over

Als onderdeel van de samenwerking tussen Microsoft en Yahoo zullen minstens 400 Yahoo-medewerkers overgaan naar Microsoft. Daarmee kan het uitwisselen van kennis al beginnen, voordat eventueel door de mededingingsautoriteiten wordt ingegrepen. Met de vorige week tot stand gekomen samenwerking, richten beide bedrijven zich tegen de zoekmachine-dominantie van Google.Het is de bedoeling dat de Yahoo-medewerkers gaan werken aan het uitbouwen van de Bing zoekmachine, die dan door beide bedrijven op hun sites zal worden gebruikt.
De eerste drie jaar zal deze deal Yahoo 150 miljoen dollar opleveren. Gepland is dat na vijf jaar het aandeel van 93% in de verdiensten, dat Microsoft aan Yahoo betaalt, daalt naar 83 procent. Als de samenwerking de beide bedrijven na vijf jaar bevalt, is het niet uitgesloten dat het aandeel in de verdiensten voor Yahoo hoger uitvalt, namelijk op 90% van de zoekmachine-opbrengst.

Via: WeltOnline

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord