abonneren

Microsoft "Natal" komt in november 2010

Microsoft zal zijn controllervrije game-interface, bekend onder de naam ‘Project Natal' in november 2010 uitbrengen. Ook zal Microsoft bij de lancering aan de verwachte vraag kunnen voldoen, door er voor te zorgen dat er vijf miljoen exemplaren van de Xbox-uitbreiding klaarliggen, zodat ze wereldwijd beschikbaar komen.Deze informatie is uitgelekt via de Britse game nieuwssite MCV. Ook weten zij te melden dat de prijs onder de 100 dollar zal liggen. Project Natal houdt in dat gamen mogelijk wordt zonder controller.
Het bevat daartoe een camera-interface waarmee Xbox spellen bestuurd worden met bewegingen van handen en voeten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij de Nintendo Wii, waarvoor een vrij te bewegen draadloze controller gebruikt moet worden.

Microsoft demonstreerde deze natuurlijke spelbediening voor het eerst op de E3 games conferentie in Los Angeles in juni. Microsoft werkt ondertussen hard aan ondersteuning door spellen voor deze nieuwe spelbesturing.

Concurrent Sony zit ook niet stil en zal naar verwachting al eerder in 2010 spelbesturing met de al bestaande Playstation Eye-camera voor de Playstation 3 uitbrengen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie