abonneren

Microsoft Multipoint Server: 10 gebruikers aan één pc

Microsoft introduceert Multipiont server 2010. Deze speciale versie van Windows Server 2008 R2 maakt het delen van één pc door maximaal tien gebruikers mogelijk. Deze toepassing is vooral bedoeld voor bijvoorbeeld het onderwijs.Multipoint Server 2010 is bedoeld voor onderwijstoepassingen en andere organisaties die met weinig kosten meerdere werkplekken willen realiseren.
De via eenvoudige (usb)-hardware aan te sluiten beeldschermen toetsenborden en muis krijgen de de gebruikers een remote desktop tot hun beschikking. Uiteraard zijn de prestaties afhankelijk van de prestaties van de server pc. Ook zijn er wel beperkingen zo is er geen ondersteuning voor de grafische Aero-interface zoals we die kennen van Windows Vista en Windows 7 en ook het Mediacenter ontbreekt.

Microsofte verwacht belangstelling voor dit product vanuit onderwijsinstellingen alsook ontwikkelingslanden waar men over beperkte budgetten en weinig it-expertise beschikt. Op zich is het delen van een Windows PC niet nieuw en worden vergelijkbare oplossingen ook al door andere bedrijven aangeboden. Ook kennen we natuurlijk al de thin-client netwerktoepassingen als bijvoorbeeld die van Citrix.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord